ГЕРБ: Господ е добър към нас, защото имената на будителите са много и се множат всеки ден

Колеги от БСП, много моля всеки, който не е прочел частта за образованието във „Визия за България“ да го направи.

Да осмисли и да провери написаното, за да не се налага да въвежда в заблуждение собствените си избиратели.

Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ и председател на образователната комисия Милена Дамянова в декларация по повод 1 ноември- Деня на народните будители, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„За да не записвате остарели изречения в програми, които имат претенция да бъдат визионерски, като ходите при народа, чуйте какво ви казва. Събирайте точни данни, правете обективни анализи“, призова тя.

„Предлагате раздаване на обувки, храна и вещи на учениците, за да ходят на училище. Този подход от 90-те години показа, че не работи. Казвам го, ако не сте го разбрали, или не си спомняте“, коментира Милена Дамянова.

„На 1 ноември се обръщаме към миналото, славим героите му. Вглеждаме се в настоящето и благодарим на тези, които са наши съвременни будители. Надяваме се, че бъдещето ще ни донесе още повече герои“, заяви тя.

„И днес знаем, че Господ е добър към нас, защото имената на будителите са много и се множат всеки ден. Това са учителите, които с отдаденост работят за образованието на децата ни. Това са родителите, които събуждат интереса към книгата в ранните детски години. Това са преподавателите в университета, учените, библиотечните и читалищните деятели, творците, хората на словото и духовността“, каза още Милена Дамянова.