ГЕРБ: На машините може да се гласува два пъти

На машините на предстоящия вот на 14 ноември може един избирател да гласува два пъти.

Това показаха от ГЕРБ на брифинг на партията на примерна машина.

Обяснението е, че веднъж ако злонамерен избирател гласува избере да гласува само за президент, преди да вземе картата може да поиска да гласува и за парламент, предаде „24 часа“.

Според указанията на ЦИК той не може да гласува повече, ако се подпише и пусне отрязъка в урната. Ако избирателят откаже да се подпише обаче би могло отново да му се даде възможност да гласува и за парламент, но никой няма да види, ако той избере да гласува отново за президент. Така злонамерен избирател би могъл да даде два пъти гласа си за президентския вот.

„Трети ден питаме какво е предназначението на 228 машини, които са складирани с машините на които ще гласуваме. За гласуване е друга страна? Или са за резервни части? Не ни се дават отговори и ни правят забележка защо задаваме въпроси. Не в ролята си на политици, а вролята си на граждани питаме. Когато няма отговори няма доверие в изборния процес. Днес ще зададем още въпроси. Има ли пропуск в правилата за провеждане на избори, който позовлява на гражданин да гласува още веднъж. Отговорът е: „Да, има.“ каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Източник: Petel.bg