ГЕРБ не издържаха и обвиниха Валери Симеонов в прокарване на лобистки закони!

Самозабравилият се вицепремиер Валери Симеонов потъна в пълна неизвестност днес.

Причината за тези му действия се оказаха обвинения от страна на ГЕРБ, че същия прокарва чрез депутатите си изменения на закони, които пряко обслужват личните му бизнес интереси!

Би Нюз многократно е посочвал за такива лобистки поправки от страна на патриотарите, но явно от ГЕРБ вече трудно издържат на тяхната наглост.

Този път лобисткия текст обслужващ пряко бизнеса на Валери Симеонов се намира във внесения от неговото протеже Христиан Митев ЗИД на Закона за устройство на територията.

Лобисткия текст се намира в параграф 4 на ЗИД, който предвижда създаването на нова точка 13 в ал.1 на чл.151 със следния текст:

„Не се изисква разрешение за строеж за: т.13 . изграждане на физическа инфраструктура, предназначена за разполагане на кабелни електронни съобщителни мрежи в чертите от регулационната линия на имота, в който се изгражда, до входната точка на мрежата в сградата на потребителя с обща дължина до 100 метра“.

По този начин се създават условия за укриване на абонати и приходи от тях. По-интересно е, че според експерти именно с този текст се цели създаване на огромна мрежа за онлайн залагания, която да е извън регулацията на държавата.

Поради тази причина беше ударен и хазартния бизнес, който отдавна е на светло и внася солени данъци. Сега остава да видим ще сезира ли ГЕРБ главния прокурор за тези патриотарски безобразия.

Източник: Bnews.bg