ГЕРБ обявиха, че благоденстваме: Българите получават по 1281 лева на месец, според НСИ

Общият доход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на 2017 г. е 1 281 лв. и спрямо същия период на 2016 г. се повишава с 3.5%., съобщиха най-официално от Националния статистически институт (НСИ).

Според изследването на НСИ 55,5% от доходите , идват от заплати, а останалите от пенсии и помощи!

Невероятно!

Явно пари са започнали да капят от небето, а ние не сме разбрали.

Но щастието дотук!

Общите средни разходи на член от българско семейството през първите три месеца на 2017 година са били 1133 лв., с 2,1% повече от същия период на миналата.

Най-много пари българите дават за храна – 30,5%. След това за отопление и осветление още 20,1%. С 13,4 се осигуряват и плащат данъци, а за транспорта и телефони 11%.

Съгласни сме с разходната част, тя наистина е кошмарна.

Дори и първата цифра да е вярна – графа приходи, то графа разходи изглежда ужасяваща!

Излиза, че каквото влезе в едно семейство, веднага заминава за хляб, за ток, за данъци и за билетчета за градския транспорт.

И въпреки това на нас сметката не ни излиза.

По какъв начин се получава сумата 1281 лева доход на човек при средностатистическо семейство от двама работещи родители и две деца?

Като детските са 35 лева, а минималната работна заплата 430 лева. А безработните са 10 процента.

Дори да предположим, че родителите се трудят в по-високо платени сфери, то доходът на всеки от тях трябва да е 2362 лева, за да е вярна статистиката.

Ако са учители – забравете. Ако са медсестри – също. Ако са в сферата на услугите – съвсем. Единствено реално е ако са програмисти.

А може би са събрани заплатите на депутатите, министерските търтеи, евродепутатите, банковите шефове, директорите на огромни фирми и обикновените хора и са разделени на две. Но сметката пак не излиза, откъдето и да я погледнем. Защото пък в нея влизат и пенсионерите.

Или са сложили и хонорарите на чалгаджиите?

1281 лева месечен доход на човек?

Дали пък не става дума за 2050-та година, а от НОИ малко да са се пообъркали?

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

*Данните са от сайта на НСИ