ГЕРБ: Оставане на Рашков в МВР ще е фарс и трагедия. Той е несъстоятелен като министър!

„Бойко Рашков е най-несъстоятелният министър на вътрешните работи през последните 31 години.

Той очевидно много иска да остане на този пост.

От партийна гледна точка ние ще имаме голяма полза от това, защото много лесно ще можем да атакуваме това министерство. Но, за държавата подобно развитие би било нещо средно между фарс и трагедия.“

Това заяви на брифинг в Народното събрание Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

Партията вече е внесла искане в парламента за създаване на анкетна комисия, която да разследва действията на служебния министър на вътрешните работи по време на предизборната кампания. „Искаме тази комисия да изясни освен дали са използвани полицейски сили и средства от всякакъв характер за тормоз на симпатизанти, членове, кметове, кандидати от ГЕРБ в предизборната кампания, така и дали са използвани СРС-та във връзка с тези действия, извършвани от МВР“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

По информация на партията МВР е издало 14 000 предупредителни протоколи покрай изборите на хора, свързани с ГЕРБ, съобщи Маноил Манев. „Днес Рашков заяви, че ако някой е подписвал нещо, да дойде да го покаже. Това няма как да стане, защото този вид документ е единственият в МВР и в правото, който не се връчва на човека, когато го подписва. Това явно е било добре преценено при извършването на неговите полицейско операции“, подчерта той.

От партията на Борисов са внесли искане в Народното събрание за закрито заседание, на което освен Бойко Рашков, да бъде изслушан и ръководителят на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.

„Преди два месеца с една медийна бомба започна темата за подслушването, която беше преескпонирана. За пореден път се правят внушения срещу една определена политическа партия, а именно ГЕРБ. Ние ще продължим да задаваме въпроси и ако се наложи всеки ден ще изслушваме Рашков, докато е министър, за да се установят тези факти и обстоятелства, които той хвърля в публичното пространство. Всички твърдения свързани с изборния процес престъпления се доказват в съда“, категорична бе Десислава Атанасова.

ГЕРБ-СДС са крайно недоволни от изслушването на министъра в пленарната зала, защото той не е посочил никакви факти за подслушване на политици. Което според тях доказва, че в твърденията му няма истина.

Източник: Епицентър.бг