ГЕРБ погазват законите и Конституцията, на ход е диктатурата!

„Днес Конституцията и законите на страната бяха погазени от ГЕРБ.

На ход е диктатурата“, отсече днес в парламента Хамид Хамид

„Другата седмица няма на участваме в работата на Народното събрание“. Това обяви в извънредно изявление пред медиите Халил Лятифов.

Повод за решението на партията е присъствието в залата на депутат под карантина. От ДПС ще изчакат становище на здравния министър дали това е истина. До тогава народните представители на Дружението няма да влизат в пленарната зала, за да не застрашават здравето и живота на гражданите.

„Днес Конституцията и законите на страната бяха погазени от ГЕРБ. На ход е диктатурата“, отсече Хамид Хамид.

„Ние няма да присъстваме следващата седмица в пленарна зала, докато не се опровергаят тези съмнения и докато не стане ясно, че ние не сме заплаха за здравето и живота на хората, на нашите близки. Другата седмица ние няма да участваме в работата на Народното събрание освен ако няма някаква извънредна ситуация, която да налага това“, каза още Халил Летифов.

От своя страна Хамид Хамид обясни, че аргумент за напускането на парламента не е само съмнението за осигуряване на кворум с карантинирани или заразени лица.

„Днес всички станахме свидетели на тоталното потъпкване на Конституцията, Правилника за организация и дейността на Народното събрание и законите на страната. Когато Конституцията и законите са стъпкани, на ход е диктатурата. Всички видяхте как беше осигурен кворум. Колкото до предложението ни, с което се опитахме да спрем срок по чл. 40 от Закона за политическите партии, което беше тотално отхвърлено само защото се касае за партийни мероприятия на ДПС, искаме да напомним за исторически факти. В близкото и далечно минало, където всяка диктатура е започвала с посегателство върху определени политически субекти“, допълни още Хамид.

Предложението на ДПС беше по време на извънредното положение заради пандемията да не се приемат съдебни решения за закриване на партии.

Източник: Епицентър.БГ