ГЕРБ превръщат България в майка за бежанците

Румяна Бъчварова ще интегрира бежанци за 2 г.

ГЕРБ с поредната си антибългарска политика, като този път ще заселват бежанци в общини, които са в лошо демографско състояние. Издръжката за тези бежанци обаче няма да е само с европейски средства, но ще бъдат издържани и от бюджета.

БСП видяха в изказването по-рано днес на вътрешния министър Румяна Бъчварова потвърждение, че част отпуснатите милиони от Европейската комисия, ще бъдат похарчени за заселването на бежанци в България.

„Сега излиза, че България, която не е родина за тези хора, ще се грижи за тях като майка“, се възмути Таско Ерменков от БСП.

Таско Ерменков се позовава на правителствено постановление от 12 август тази година, където е разпоредено кметовете на общините да предоставят информация по колко бежанци ще могат да заселят.

В проект на наредба за интеграция на чужденци на Минситерски съвет от 21 юни тази година е записано, че кметовете на общини ще имат правомощията да интегрират чужденци, които са получили международна закрила или убежище в България.

Кметовете на общините ще бъдат задължени да вписват чужденците в регистъра на населеното място, да им съдействат за издаването на документи за самоличност, да им помагат при избора на личен лекар, като им поемат и заплащането на здравните осигуровки. Кметовете ще бъдат задължени още да организират обучението по български език на чужденците. Те ще имат право и да се записват в местните бюра по труда, а кметовете се задължават да им съдействат при търсенето на работа. Общината ще бъде задължена да предоставя финансова помощ за децата на чужденците, което ще се определя всяка година от бюджета. В това число общината се задължава да осигури и жилища за чужденците.

Според депутата от БСП Таско Ерменков в България влизат предимно икономически мигранти. Те са дошли в страната ни, за да получат безплатно жилище, детска градина, училище, работа и личен лекар, за сметка на държавата, която ще ги издържа.

БСП са против заселването на бежанци в България и издържането им с пари от бюджета, като всичкото това го определят, като напълно неприемливо.

Румяна Бъчварова ще интегрира бежанци в България за 2 години

Според вътрешния министър Румяна Бъчварова бежанците за 2 години би трябвало да се интегрират и да станат равнопоставени българи.

„В рамките на 2 години е достатъчен период бежанците да могат да се интегрират и да си намерят работа“, заяви Румяна Бъчварова пред медиите в Народното събрание след участието си в блиц-контрола.

Румяна Бъчварова се ядоса на логичен въпрос от медиите, че със заселването на бежанци в общините в лошо демографско състояние, няма ли така да се промени етническия състав на нацията.

„Какво означава за вас промяна на етническия състав на нацията? Вие наясно ли сте вашите родители откъде са дошли? Това са естествени процеси на хора, които избират къде да живеят. По цял свят е така. Нашите българи също избират да живеят някъде другаде и отиват в Канада, в Щатите, във Великобритания, в Испания – това етническо прочистване ли е на тия държави? Вие в какви категории мислите – аз не мога да разбера“, коментира ядосано Румяна Бъчварова.

Румяна Бъчварова поясни, че общините са длъжни сами да определят кого биха могли да настанят, като тя подчерта, че правителството настоява да се заселват основно семейства. В много общини има сериозно обезлюдяване, свободни жилища, където ще са идеална среда за настаняване на бежанци.

Ако на някой все още не му е станало ясно, то ГЕРБ извършват етническа подмяна на българското население с такова идващо от съвсем различни по култура и вероизповедания места. Вместо правителството да се грижи за крайно бедстващия български народ, е седнало да подменя българите с мюсюлмански бежанци.