ГЕРБ пробва да опитоми БСП, както опитоми десните, патриотарите и аптекарите

Публикуваме коментар на Велизар Енчев за случващото се в БСП, който е изпратен до медиите:

Борисов оряза десет пъти държавната субсидия за партиите, за да открие втори фронт на Корнелия преди конгреса.

Има три еретични истини, които малцина изричат на глас. Като кандидат-евродепутат от гражданската квота участвах в два бурни пленума на Националния съвет на БСП и отговорно твърдя:

Няма сблъсък на ценности между вътрешната опозиция и Корнелия Нинова. Има война за власт между лобито на Борисов и легитимното ръководство. Не е никаква тайна, че доскоро критиците на Нинова открито настояваха за коалиция с ГЕРБ. Всъщност част от опозицията иска БСП да е във властта на всяка цена, докато председателката съзнава, че прегръдка с ГЕРБ е данайски подарък.

За да обезпечи финансово преврата на „Позитано“, пловдивски олигарх се сдоби с 43 милиона за парцел във Варна, предоставени на общината от правителството. Най-скъпият парцел за всички времена!

БСП изгуби евроизборите не заради погрешни послания, а заради присъствието на Станишев в листата. Опозицията наложи силово лидера на ПЕС с пълното съзнание, че с него ще се изгуби периферния вот. Хората не са забравили кой номинира Пеевски за шеф на ДАНС, кой прегръщаше на Орлов мост Местан, кой премиер толерираше заменки за стотици милиони и кой наложи плоския данък. Станишев получи 30 000 преференции, но дали не отблъсна 300 000 избиратели?

Борисов оряза десет пъти държавната субсидия за партиите не заради бюджета, а за да открие втори фронт на Корнелия. Рекетьорското послание към конгреса е недвусмислено: Или вземате главата на Нинова, или ви вземаме парите!

Дано се намери поне един еретик, който ще изрече тези три истини в неделя!

Иначе Столетницата ще бъде опитомена от ГЕРБ. Както опитомиха и десните, и патриотарите, и аптекарите!

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ