ГЕРБ: Ще управляваме с реформаторите или патриотите, или с Веселин Марешки

От ГЕРБ са си поставили за цел да управляват страната с максимум един коалиционен партньор, като сред възможните избори са реформаторите, патриотите и партия „Воля“ на аптекарския бос Веселин Марешки.

Това коментира бившата депутатка от ГЕРБ и настоящ член на Контролната комисия на партията Цвета Караянчева пред „Фокус“

„Все пак сме заявили, че ако не спечелим мнозинство, ще управляваме с партия от нашето семейство – на ЕНП. Ако такава партия липсва, ще ни бъде много трудно“, коментира Караянчева.

Според нея разцеплението в дясното политическо пространство е лош сигнал към избирателите.

По нейните думи в миналото Народно събрание ГЕРБ са изпитвали големи трудности при управлението на страната с коалиционните си партньори.

„Когато разчиташ на партньор с малък брой народни представители и не ти достига да бъдеш мнозинство, тогава той може да си позволява всякакви волности, да извива ръце, да се прави на интересен“, обясни тя.

Тя допълни, че в предизборната си кампания от партия ГЕРБ ще наблегнат на здравеопазването, образованието, социалната политика, сигурността и доходите на гражданите.