ГЕРБ скочиха за яз. Пазар дере: Източен е за 3 дни, манипулация на Радев

За пореден ден опровергаваме откровена лъжа на служебното правителство, което се е превърнало в предизборен щаб на кандидат-президента Румен Радев.

Допреди няколко дни язовир „Пазар дере“ не е бил „локва“.

Той е бил умишлено източен, за да може Кирил Петков да се снима на него и да заблуди обществото.

Това заяви кандидатът за народен представител в Стара Загора и доскорошен министър на икономиката Лъчезар Борисов, предаде БГНЕС. Заедно със свои колеги от ГЕРБ, той посети източения водоем край Ловеч.

Борисов обясни, че на обекта има монтирана контролно-измервателна система, която следи в реално време нивото на водата.

„От служебния предизборен щаб може би не знаят, че нивото може да се проследява и онлайн. Оттам ние разполагаме с графики, на които ясно се вижда как на 31 май язовирът е пълен. 3 дни по-късно ситуацията тук е коренно различна. Затова питаме: кой нареди язовирът да бъде източен? Можем ли да очакваме това се случи и с други воеми с предизборна цел?“, попита той.

По думите на Лъчезар Борисов използваният на съоръжението бетон е закупен на цени между 88 и 95 лв., а не както твърди Петков за 250 лв. „В посочената от него сума влиза и полагането на бетона, труда на строителите, както и транспортните разходи. Освен това има и експертен съвет, който е одобрил всички харчове по проекта“, посочи бившият министър.

Според водачa на листата на ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков на ключови постове в държавата са поставени скъпоплатени ревизори, които до този момент не са разкрили нито една нередност, но пък са направили множество неверни внушения.

„Държавната агенция за метрологичен и технически надзор предписва на предприятието за управление и стопанисване на язовири да се източи водоемът. И на двете принципал е икономическият министър“, съобщи Нанков и допълни, че ремонтните дейности по обекта са били крайно наложителни, защото язовирът често е преливал и е причинявал множество катастрофи по минаващия наблизо републикански път София-Варна.

Източник: Dnes.bg