ГЕРБ управляват 11 г., а не правят реформи. Живеем от криза в криза, от скандал в скандал

Д-р Нигяр Джафер от ДПС коментира в „Здравей, България” по Нова Тв защо не са подписали мотивите за вота на недоверие, който БСП внесе.

Тя отправи и остри упреци към ГЕРБ, че за 11 години управление не правят реформи.

Ето какво заяви д-р Нигяр Джафер:

„Не подписахме мотивите за вота на недоверие, тъй като имаме други аргументи, които ще изложим в зала, които в едната си част се припокриват с мотивите на колегите, а с друга част – не. Това че не трябва да се прави нищо, за да се разклаща стабилността на това управление, стабилността на властта, доведе до разпад в цели сектори. Не може с аргумента, че трябва да се осигури спокойствие на властта, да не се извършват жизненоважни реформи, да се стига до разпад на цели сектори.

Отричането на реформи, непредприемането на нищо, доведе до ситуация, на която бяхме свидетели – водоснабдяване, екологичен сектор, здравеопазване, управление на отпадъци.

ГЕРБ трябва да разбере, че всяка реформаторска стъпка щеше да нанесе по-малко имиджови щети, отклкото това да живеем от криза в криза, от скандал в скандал.

ГЕРБ управлява 11 години. Това е достатъчно време, ако ГЕРБ не бяха съгласни с някакви предприети дотогава неща, с нещо, което искат да променят, да го променят.”

Източник: Petel.bg