Гербаджиите не се спират, обикалят телевизиите като цветарки и хвалят двата мандата на Бойко

Осми ден не се спират гербаджиите. Обикалят телевизиите като цветарки и неуморно обясняват колко успешни са били и двата мандата на Борисов, приключили ккто знаем с дезертьорски оставки.

Това поведение би трябвало да влезе в учебниците п политическа логика, ако изобщо в политиката у нас има някаква логика. Как е възможно даден процес да се обявява за успешен, при положение, че приключва с крах, разочарованиия и разруха? Всеки нормалномислещ човек си дава сметка, че всъщност президентските избори са мажоритарни и не са парламентарни. Но тези избори са ясен знак за недоволство от управлението на ГЕРБ.

Показателно е и това, че до урните отидоха много хора. Т. е. политическата апатия постепенно си отива и на мястото и идва гражданската ангажираност към въпросите на управлението и политиката.

Фактът, че на втория тур мнозинството, гласувало за Радев и Йотова в немалка част не са членове и симпатизанти на БСП също е много показатален. Не подлежи на съмнение, че извънредни и предсрочни избори ще има.

На този фон агресията на Славчо и Манолова за тотална и незабавна промяна на изборните правила предизвиква сериозни подозрения за задкулисни договорки между Борисов и уж опонентите му.

Предстои да станем свидетели и съучастници на интересни и много опасни за държавата експерименти, които да бетонират „дясната партия“ ГЕРБ. И тогава наистина ще настъпи катастрофа. Животът не чернобял, но има голям риск да го превърнем в сив. И ако това се случи, нюансите на сивото няма да имат никакво значение.

Любомир Кольовски, Фейсбук