Герджиков: Борисов е помирител, той опитоми „Обединените патриоти“

„Предсрочни избори не са добър вариант. Не е добре България да си играе на служебни кабинети. Вероятността да се свали ГЕРБ е изключително малка.“

Това коментира пред Канал 3 бившият служебен премиер Огнян Герджиков.

В момента той е председател на Съвета по законодателство към Народното събрание.

„Не е удачно подбран момент, в навечерието на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Не е подходящо да има трусове“, заяви Герджиков по повод намерението на БСП да внесе в парламента искане на сваляне на правителството в началото на следващата година.

„Борисов 3″ показва израстване в моите учи, играе ролята на помирител. „Обединените патриоти“ са опитомени, Бойко Борисов намери подхода, който е необходим. Това беше единствената възможност за създаване на кабинет“, добави Огнян Герджиков.

„Аз съм центрист и мога да бъда полезен в политиката във всякакви конфигурации“, отговори той на въпроса защо след като е бил премиер на служебния кабинет на президента Румен Радев изведнъж стана част от ГЕРБ в качеството си на шеф на Съвета по законодателството към парламента.

„Това, което прави Корнелия Нинова нахъсва електората на БСП. Страната ни има нужда от силна лява партия. Действително езикът на омразата трябва да бъде максимално туширан“, уточни Огнян Герджиков.

„България трябва да запази добри отношения със своите съседи. Шенген е в криза, мигрантите в големи количества са твърде опасни“, допълни Огнян Герджиков.

„Румен Радев стои сериозно на поста, на който е. Висшите военни имат дисциплина, която е полезна за президентската институция. Радев натрупа опит. До голяма степен е еманципиран от БСП“, каза Огнян Герджиков.

По думите му служебното правителство не е направило предопределение за изтребителите.  „Николай Петров вероятно не се е харесал на някого. Имало е одит по време на служебния ни кабинет в здравното министерство“, каза още Огнян Герджиков във връзка с оставката на бившия вече министър на здравеопазването.

Източник: Епицентър.бг