Герджиков: Кабинетът „Борисов 2“ се е справил с редица неща много добре

Огнян Герджиков похвали кабинета „Борисов 2″, че се е справил с редица неща много добре. Но той също така добави, че служебният кабинет е възможно да отмени обществени поръчки, направени в последния момент, за много пари, където винаги има риск от нередни неща.

Това той заяви по БНР, като изрично подчерта, че не става въпрос за „лов на вещици“.

„Нищо такова няма да има. Разбира се, че трябва във всяко министерство да се проверят много внимателно нещата, които са вършени, защото, за съжаление, на много места имаше данни, че има корупционни елементи – най-вече в областта на обществените поръчки“ каза Герджиков.

Огнян Герджиков коментира и новия кабинет, като е уверен, че те са много отговорни хора и добри експерти в своите области.

„Убеден съм, че ще работим добре. Всички имат желанието да са максимално полезни в краткото време, с което разполагаме”, допълни той.

По неговите думи правителството на Бойко Борисов се е справило с редица неща много добре, но не може да няма направени пропуски.

„Ние ще направим анализ по сектори – къде има слабости, съответните органи ще бъдат сезирани, за да покажем, че сме правова държава и върховенството на закона е железен принцип”, коментира Герджиков.