Герджиков: Нинова го каза – царят е гол, олигарсите са около президента Радев!

Възможно е да обърна резултата.

На първи тур целта бе да постигнем балотаж.

Сега нещата се променят напълно. За другите кандидат-президентски двойки са гласували хора, които не са искали да подкрепят Радев.

Ще разберем на изборите, но според мен това означава много голяма подкрепа за мен.

Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков в ефира на Нова телевизия.

„На първи тур целта беше да има балотаж и да стигнем до него. Преди месец агенциите предполагаха, че Радев ще бъде с подкрепа повече от 53%. Това не се случи. След първи тур нещата се променят напълно. Имаше 23 кандидат-президентски двойки. Техните избиратели трябва да се преориентират и да изберат някой друг”, каза проф. Анастас Герджиков.

Аз не познавам олигарси и нямам нищо общо със задкулисието, правовата държава не допуска задкулисие и когато излезе лидер на партия, като Корнелия Нинова, и каже подобно нещо, не можем да замитаме това и то трябва да се провери, коментира Герджиков думите на лидера на БСП от вчера, че задкулисието в БСП, което било отглеждано от Борисов сега е при Радев и служебното правителство.

„Кристиян Вигенин се опитва да замаже това, което се случва. За първи път някой от ляво излезе и каза частно: „Има проблем, царят е гол“ Президентът е гол, защото е свързан със служебното правителство, което е назначил. Покрай тях се навъртат олигарси, разпределят се обществени поръчки. Това каза вчера г-жа Нинова“, подерта проф. Герджиков.

На практика г-жа Нинова, без да използва тези думи, каза следното: „Такъв модел имаше по времето на Борисов, сега Радев се опитва да го възпроизвежда, макар да е един слаб имитатор“, посочи проф. Герджикков.

И добави: Аз не познавам олигарси и нямам нищо общо със задкулисието при никого. Не знам как стоят нещата нито при Борисов, нито при Радев. Говоря за това, че месеци наред говорихме за задкулисие при Борисов, а сега чувам за задкулисие при Радев. Не е редно да заметеме второто под килима“, каза кандидат-президентът.

„Г-жа Нинова каза обаче и нещо по-сериозно, и то е, че тя, също като мен, смята, че основната цел на Радев през последната година, е да унищожи партийната система. Не говорим за партиите на статуквото, както той ги нарича, а за това, че наистина много партии в момента са смачкани, загубии са много гласове, виждаме споровете в тях и огромна заслуга за това има Радев, който искаше да създаде нова партия и да обезсили съществуващите, които биха се противопоставили на неговата еднолична власт“, заяви проф. Герджиков.

Партията на Кирил Петков е инженерен проект на президента Радев, изтъкна Герджиков.

Аз говоря честно. Не отблъсквам и не привличам никого, аз изказвам мнението, надявам се г-н Петков да направи работещо правителство, категоричен е той.

Ще работя с всяка партия, която е в парламента, както и с всеки български гражданин. Трябва незабавно да се състави кабинет и да има работещ парламент, смята проф. Герджиков.

Герджиков заяви, че е за всяко действие, което ще е за установяване на закоността.

Източник: Епицентър.бг