Проф. Герджиков: Смятам, че до неделя мога да стопя разликата с Радев

Постигнахме успех – стигнахме до балотаж.

Важно е, че изобщо имаше балотаж.

Разликата все още е голяма между нас с двойката Радев-Йотова. Тези 20% могат да се преодолеят и в неделя да има обрат.

Това заяви пред БНТ кандидатът за прездиент проф. Анастас Герджиков.

Не познавам Мустафа Карадайъ, както каза Цветеслава Гълъбова, която заяви, че май е видяла лидерът на ДПС да влиза в ректората, каза още той.

„Бих приел подкрепата на всяка политическа сила, но аз вече призовах всички българи да гласуват“, коментира кандидатът за държавен глава, издигнат от ИК, подкрепен от ГЕРБ.

Вторият в надпреварата за „Дондуков 2“ изчисти името си от слуховете за ДПС така:

6% са гласували за Радев, 0.5% за Герджиков на първи тур. На въпрос за кого биха гласували, отговарят така – 25% за Радев, 20% за Герджиков.

Зеленият сертификат не трябваше да се въвежда набързо при 20% ваксинирани. Така изглежда като принудителен акт, заяви ректорът на СУ.

Познавам Кирил Петков, той е страхотен човек с амбиции. Бих подкрепил всяко редовно правителство, освен ако не е безпринципна коалиция, което ни е жизненоважно. Пошегувах се, че аз запознах Кирил Петков с Румен Радев, защото се е случило на пътуване от СУ.

Той призова президента Румен Радев да покаже проекта си за промени в Конституцията.

„Трябва да направи това преди изборите, много е важно това. А не след това, защото вътре може да се промъкне нещо друго, освен съдебната реформа“, заяви проф. Герджиков.

„Не знам защо всички виждат в Радев промяната в съдебната система. Той я оглави, но не забравяйте, че точно Радев подписа указа за Гешев за главен прокурор. Всички помнят как управляваха хората на БСП, а той е подкрепен от тях“, добави той.

Проф. Герджиков заяви, че ако не успее на балотажа, ще се върне в университета. „Дали ще съм ректор, ще реша по-късно, в друг формат“, добави той. Водещата го попита в какъв, а той обясни, че това ще стане на разговор с колегите си в СУ.

„През цялото време говорихме за дебат. Вероятно ще е в четвъртък. Искахме да е пред трите национални телевизии, но доколкото разбрах хората на Радев са поискали да е само по една“, разкри гостът в студиото.

Източник: Епицентър.бг