Гергов: Казах ”Майната ти!” на Корнелия Нинова, предаде ме

„Цялата история е необяснима за мен. Това е политически ход. Някой търси дивиденти и някой трябва да плати сметката. Аз бях най-малко виновен, но пострадах най-много“.

Така Георги Гергов коментира скандала ”ЦУМ гейт” по бТВ, цитиран от Фрог нюз.

„Аз не мога да бъда жертва. Тук съм да кажа цялата истина. Пил съм кафе, не за да правя политически ходове, а сега се опитват да ми съсипят бизнеса и да ми се качват по главата. Сашо Дончев обиколи всички медии, а Сотир Цацаров веднага заяви, че няма нищо вярно в твърденията на Дончев. Цацаров не е искал среща с Дончев. Дончев я поиска. Разговорът беше много човешки и нормален. Аз се изненадох от твърденията на Дончев. Сотир Цацаров никога не е заплашвал Сашо. Няма такова нещо, няма никакви изрази и намеци. Цялата работа излезе 30 дни след срещата. Аз се опитах да направя нещо добро, но излязох виновен. Аз се опитах да бъда любезен домакин. Цялата тази история се изсипва върху главите на главния прокурор и Бойко Борисов. Това е политическа поръчка“, каза Георги Гергов.

„Мен ме предаде Корнелия Нинова. Аз й го казах това. С нея няма какво да се разбирам. Това е нейно решение. Тя оряза клоните на едно 100-годишно дърво. Изчисти всики знаещи и можещи. На мен ми каза: Трябва да си подадеш оставката. Аз й отговорих: Майната ти. Румен Овчаров и Корнелия Нинова ще ми говорят за паралелна държава и мафия“, възмутено коментира Гергов.

„Да внимават, защото предупредих, че ще се отвори кутията със скелети. Това означава да се извадят икономическите сделки. На тия двамата едиснтвената чиста сделка е за пловдивския панаир. Маските ще паднат скоро. Нинова да отговори на въпросите за „Булгартабак“. Това не са заплахи. Аз с предатели не се занимавам. Тя колко тайни срещи е правила при мен? Тя също е ходила при Сотир Цацаров, но не знам какво е говорила. Това са клюкарски истории“, категорично заяви той.