Гешев иска 5 години затвор за 23-годишно момче, хвърлило червена боя по съдебната палата

23-годишен мъж е обвинен, че е хвърлял червена боя по сградата на Съдебната палата в София.

От държавното обвинение съобщиха, че заради високата общественост на деянието наблюдаващият прокурор ще иска от съда той да бъде оставен за постоянно в ареста. Случаят е от 3 август, предаде БНР.

В прессъобщение от прокуратурата обясняват, че мъжът е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като хвърлял предварително подготвени свивки с червена боя по сградата на Съдебната палата, с което сериозно е зацапал фасадата ѝ.

Действията му се отличавали с изключителен цинизъм, защото размазаната боя наподобявала петна от кръв, и с изключителна дързост, защото били извършени в центъра на столицата, срещу сграда, символ на държавността и под постоянно видеонаблюдение.

Върху иззетите дрехи и обувки, с които е бил мъжът, когато е замерял фасадата на Съдебната палата, са открити червени петна. При обиските е намерена и кутията с боята, пулверизатор и ръкавици за направа на самоделни топчета боя

За този случай преди десетина дни на разпит беше лидерът на „Да, България“ Христо Иванов, защото по време на негово видео на живо било забелязано въпросното червено петно.

Източник: Petel.bg