Гладен пенсионер бе осъден на 2,5 г. затвор, защото откраднал няколко пържоли, а депутатите ограбиха народа и благоденстват на свобода

Гладен пенсионер от Раднево не издържал на глада и откраднал пилешки пържоли от магазин, след което е задържан и осъден на 2,5 години затвор.

Това сигурно звучи абсурдно на фона на свръхбогатия ни политически елит, който благоденства с крадените от народа пари.

Новината идва от в-к „Монитор“ и става дума за 61-годишният Матьо Димитров, който със сълзи на очите разказвал в съда, че бил много гладен, а нямал никакви пари и се изкушил да открадне пържолите. Това обаче не го спасило и той е обвинен в кражба на 1,5 кг. пилешки пържоли, което е голямо престъпление и трябва да лежи в затвора 2,5 години.

Преди няколко дена Миро изригна в своя Фейсбук профил с питането: „защо едни „дребни келеши“ биват съдени със цялата строгост на закона, а истинските виновници за мизерията, в която живеем, са не само на свобода, но някои и ни „управляват“? „За кокошка няма прошка, за милиони няма закони.“

Нормално ли е политическата мафия да ограбва вече милиарди от нас и вместо да е в затвора, да е преизбираме отново и отново? Докога ще има правосъдие за трохи и затваряне на очите за хляб. Докога ще блеем смирено, като овце в това подобие на държава, което е всъщност един безстопанствен разграден двор.