Гласели Меглена Кунева за еврокомисар

Бившата министърка на образованието Меглена Кунева изненадващо обяви днес, че няма да се кандидатира за депутат. Тя се мотивира, че искала по този начин да даде път на младите. Обаче от Канал 3 са се добрали до информация, че Меглена Кунева е гласели за еврокомисар и поради тази причина тя отказвала да се кандидатира за депутат.

Имало слухове в Министерски съвет, че Меглена Кунева се е договорила със служебния премиер Огнян Герджиков, да е номинира в Брюксел. Самият проф. Огнян Герджиков никога не е криел симпатиите си към нея още от времето на НДСВ, когато бяха заедно. През 2010 година той дори я предлагаше за президент.

Постът за еврокомисар е свободен, след напускането на Кристалина Георгиева, а Огнян Герджиков в интервю за бТВ обяви, че час по-скоро трябва да се номинира такъв.

„Еврокомисарят трябва да бъде изявена експертна личност, силно позната в Брюксел, без партийна обвързаност, експерт, качествен“, добави Герджиков и призна, че има няколко имена наум, но отказа да ги назове. Все пак посочи, че няма да е Гергана Паси, тъй като самата тя не иска, а Меглена Кунева „сама по себе си е добър вариант, но не казвам, че тя ще бъде“.“, заяви още Герджиков.