Главният комисар на ромите в България иска касиране на изборите за Европейски парламент

Главният комисар на ромите в България и вицепрезидент на Световната ромска организация Петко Асенов.

Това заяви в ефира на партийната телевизия „Алфа“, че ще поискат касиране на изборите за Европейски парламент.

Като причина той посочи съмнението за масово изкупуване на цигански гласове в секциите в цяла България от партия ВМРО.

„Ние сме подали сигнал към главния прокурор и към ДАНС. Искахме още преди изборите, да се вземат мерки и да се види какво може да се направи. Нали казваме, че продаването и купуването на гласове е престъпление. Взеха ли мерки преди изборите? Направиха ли нещо? Никой не казва. Може прокуратурата и ДАНС да кажат какво става. Тези тартори ние ги знаем и ги познаваме. Те са в нашите квартали“, заяви Асенов.

„На тези избори ние видяхме масово нашите роми да гласуват за тези, които тръгнаха да събарят къщите на нашите братя роми. Видяхме дори във Войводиново, тези хора чиито къщи им бяха съборени, те дойдоха да гласуват там, защото там им е регистрацията. Кой тартор ги докара там.

Не знам как една партия иска да ги изсели ромите от България и да ги праща в Индия, а ромите гласуват за тях? С каква наглост искат подкрепата им? Как им бутат къщите и ги наричат нагли и мързели, а те дават гласа си за тях?

В Пещера има пет или шест секции, където масово са гласували за ВМРО. Масово за ВМРО от роми е гласувано в Розиново, Сливен, Ямбол, Кюстендил, Долна Баня, Войводиново и Видин. Кои са тарторите там, които направиха така че ромите там, да гласуват за ВМРО“, добави Петко Асенов.

Източник: Епицентър.БГ