Главният секретар на МВР: Трупът на Росен Ангелов е открит днес около 14 ч.

Веднага след като стана ясно за престъплението в Нови Искър, по разпореждане на премиера свикахме щаба и очертахме методите на действие.

Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов на нарочен брифинг, след като по-рано бе съобщено, че обявеният за шесторен убиец Росен Ангелов е открит мъртъв във вила в село Луково.

„Целта на блокадата край село Луково беше да осигурим първо безопасността на гражданите. В издирването се включиха сили на МВР, Военна полиция, армията. Районът беше разпределен на квадранти, които претърсваме от три дни. Около 14 ч. при претърсване на поредната изоставена къща, бе открит мъж, който лежи на легло. Вижда се огнестрелна рана на слепоочието. Към момента не можем да кажем кога е настъпила смъртта“, заяви главен комисар Маринов.

Предстоят много на брой експертизи, засега уликите сочат, че има един убиец, заяви той.

По мое мнение откритият пистолет е Берета, но това трябва да се докаже от следствието. Тепърва ще се установява дали той малокалибрен, с него ли е извършено убийството и т.н., обясни главният секретар на МВР.

Всяка една информация, която не е проверена, включително разни гадателства и пр., пречат на разследването, категоричен бе главен комисар Младен Маринов.

Източник: Епицентър.бг