Горанов: БСП гледат на държавата, като на лична собственост

„Най-големият проблем в предизборната кампания не са обещанията, а последствията от тях. Тези, които твърдят, че носят промяната, са синове и дъщери на хората, които гледаха на държавата като на лична собственост. Нямам доверие на обещанията на левицата, защото те винаги са смятали, че властта им принадлежи по право и я ползваха за лични цели“.

Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ за 24 МИР Владислав Горанов, който участва в дискусия с представители на бизнеса в София, съобщиха от пресцентъра на партията.

Водещи строителни и ИТ- компании, представители на малкия и среден бизнес в столицата дискутираха по акценти от програмата на ПП ГЕРБ на среща, в която участие взе и водачът на листата на ГЕРБ- Хасково Делян Добрев, както и кандидатите за народни представители от 24 МИР.

“Предстоят драматични избори, на които за пръв път от много години на изпитание са подложени основни принципи за развитие на ценностната система на държавата. Установихме като ценност евроатлантизма, не като клише, а като стремеж за развитие на модерно общество с правила и принципи, отговарящи на европейските. В момента се подлагат на изпитание основни устои и безкомпромисни ценности-ролята на държавата, ролята на иснтитуциите, геополотическата ориентация на страната. Не съм вярвал, че след тежкия преход, който изживяхме като общество, тези въпроси изобщо ще стоят на дневен ред. Отново сме пред избор, но този път трябва да изберем накъде ще тръгне България”, каза Горанов пред присъстващите.

Бившият финансов министър от кабинета на Бойко Борисов обясни, че държавата трябва да има регулативна роля, а не да е участник в икономическите процеси.

“Трудно е да се явиш на избори след като току-що си излязъл от изпълнителната власт. Предимството обаче е, че познаваш как функционира държавата и можеш да предложиш реалните, възможни решения, които могат да надградят постигнатото дотук, а не евтини решения, които да се харесат на избирателите, но които не носят никаква перспектива”, категоричен бе Владислав Горанов.

Той подчерта, че няма друга партия освен ГЕРБ, която да познава толкова добре проблемите на бизнеса и която винаги е давала разумни и действащи решения в полза на работещите хора.

По време на диксусията бе акцентирано и върху образованието като основен национален приоритет. Всички се съгласиха, че дебатът оттук- нататък трябва да бъде какво младо поколение отглеждаме.

“В образованието ще бъдат нужни целенасочени допълнителни инвестиции. Учителите трябва да имат самочувствие, за да може и децата ни да бъда образовани”, заяви Горанов.

Той посочи като основен проблем и отпадането на деца в задължителна училищна възраст, което се очертава като проблем вече и в столицата, а това неминуемо води до последствия и за бизнеса поради липсата на кадри.