Горанов: Нашето място на картата е единствено в ЕС. Нормално ли е така да се прекроява картата – като се забие руско знаме в Крим?

„Невъзможността за по-бързи темпове за нарастване на заплатите е пряко свързана с темата за плащане на американските централи.“

Това заяви бившият финансов министър Владислав Горанов по Нова телевизия, който беше на дебат срещу Драгомир Стойнев от БСП.

Той упрекна, че БСП имали постоянен мерак за мегаломански проекти, Стойнев му отвърна: „Дайте тогава да не инвестираме, нищо да не правим“.

Владислав Горанов изтъкна, че има над 15% увеличение на средната работна заплата, като с тези темпове тя може да достигне до 1500 лева в края на мандата, а минималната 650 лева без затруднения.

„Нека от БСП да престанат да говорят за данъчната система и данъчния модел, защото това плаши както инвеститорите, така и обикновените хора. Това, което те предлагат, е изключително вредно за потенциален икономически растеж в следващите години“, призова Горанов.

От своя страна Драгомир Стойнев каза, че това, което обещават от ГЕРБ, не зависи от тях, това е функция на икономическия растеж – все едно някой да обещае, че след 4 години ще има 4 закона.

Бившият министър на финансите е категоричен, че нашето място на картата е единствено в ЕС.

„Нормално ли е така да се прекроява картата – като се забие руско знаме в Крим. Ами ако утре някой забие знаме в Кърджали“, пита Горанов.