Горанов: Причината Борисов да е 3 пъти премиер е, че в правителството няма свещени крави

„Свещени крави в правителството няма. Това е причината Борисов да е 3 пъти премиер и да управлява 10 години.“

Така финансовият министър отговори каква ще е позицията на ГЕРБ за скандала около здравния министър Николай Петров, който е обвинен, че е давал обществени поръчки в размер на 1.6 млн лева на дъщеря си.

Ръководството на ГЕРБ ще реши до две седмици дали здравният министър е извършил нарушение, което е „достатъчно тежко, така че да го натовари с политически негативи несъвместими с неговата длъжност“., разкри Владислав Горанов тази сутрин по Нова тв.

„Чули сме позицията на здравния министър. Ако има притеснения и има нещо нередно, няма как да подкрепяме такова поведение“, категоричен бе Гораноов.

Той обаче веднага уточни, че „на този етап нямаме достатъчно доказателства“. Според Горанов има различни от моралните критерии стоят зад разкритията: „Той затяга редиците и запушва доста пробойни. Подозираме, че това е ответна реакция на хора, които не искат той да продължи да бъде здравен министър. Аз му вярвам, но разследването е повод още веднъж да проверим фактите и обстоятелствата“.
Според материала на bTV договорите след обществените поръчки са сключени, когато Николай Петров е директор на ВМА.

„До две седмици в ГЕРБ ще се запознаем с нещата и ще вземем решение“, допълни още финансовият министър..

БСП се дразнят, че не яхнаха добре вълната от победата на Румен Радев на президентските избори. И така се превърнаха просто в една шумна партия, която е опозиция. БСП имаше вълна от президентските избори, но нищо повече. Така че нормално да искат вот на недоверие, подчерта Горанов и призна, че опозицията има много поводи за вот на недоверрие и че ако ГЕРБ са били на тяхно място, досега биха внесли много вотове.

Той отново напомни, че Корнелия Нинова има връзка с приватизация на търговско дружество. „Тя е участвала в приватизацията, като от това е придобила лична изгода“, обясни той.

„Намаляването на административната тежест е нещо хубаво и хората ще го усетят скоро. За мен е важно, че днес държавата е по-добра от вчера“, каза още Горанов, попитан какви неща може да кажа като плюсове на управлението.

Той не можа да отговори на настоятелния въпрос на водещия защо България е най-корумпираната страна в ЕС.

Източник: Епицентър.бг