Господа управляващи, вие подлудихте и учители, и лекари с вашите безумни и тъпи идеи и решения

ГЕРБ направи много за инфраструктурата на България и най-вече за София. Но, господа, направеното не ни храни, не ни топли, не ни облича, не ни лекува. Господа управници, вие не работехте за народа си, пред който се заклевате, когато ви избират. 26-27 години вие се борите само и единствено да докопате кокала, че да глозгате по-дълго от него.

А ние се мъчим и се чудим как да свържем двата края. Пенсиите, които получаваме, не ни позволяват да се справим с битовите задължения и това ни смазва и съкращава дните ни.

Ето защо ви казвам, че от тук нататък власт, която не реши проблемите на пенсионерите и не проумее, че минималната пенсия трябва да стане не 300, не 350, а 500 лв., власт, която се примирява един баща на две деца да получава унизителната заплата от 420 лв., власт, която позволява 44% от децата на страната й да живеят в риск от бедност заради липса на храна, средства, безработни родители… Да, такава власт ще бъде обречена на провал и мандатът й ще става все по-кратък.

Господа управляващи, вие подлудихте и учители, и лекари с вашите безумни и тъпи идеи и решения. Не хората от тези институции трябва да си правят психотестове, а всички вие, преди да поемете управлението на страната. Защото показахте, че в безумията, цинизма нямате равни на себе си. Защо толкова много се плашите от повишението на пенсиите и минималната работна заплата бе, господа управляващи? Ами рискувайте, направете го, пък ще видим дали светът ще пропадне. Що за хора сте, не виждате ли, че хората стенат и изнемогват.

Ножът е опрял до кокала. Не можем всеки месец да просим пари, за да платим тока, водата, заема. Вече няма от кого и откъде, защото обедняхме, страшно обедняхме! Самозабравихте се!

Валерия Стефанова, Ретро.бг