Господи, слез на Земята и си прибери престъпното управление на ГЕРБ 2

След като излях възмущението си, реших, че повече по този въпрос няма да пиша. Но след предаването на Цветанка по bTV, за кой ли път установих, че май всичко, което ни се случва, си го заслужаваме.

Не се сърдя на хората, които приемат, че Борисов, просто малко е прекалил. Въпросите за престъпление от този характер, не са всекидневие и някак си се загубват в показните факти и фрази.

Но когато журналисти, които имат претенции да формират обществено мнение, когато социолози, политолози и всякакви експерти, които също формират обществено мнение, демонстрират абсолютно неразбиране на проблема, всичко наистина прилича на гротеска.

Никой, който има в ръцете си властта на медиите, няма право да омаловажава един толкова сериозен проблем.
Иска ми се да го кажа просто и ще използвам една сентенция от роман: „Светът ще рухне в пълен хаос, ако някой си позволи дори да си помисли, че може да наруши закона.”

Ето за какво става въпрос. Борисов не само си е помислил, Борисов е нарушил закона. При това съзнателно. При това отпозицията на поста си.

Преди малко мои приятели ми посочиха всички членове на това нарушение. Няма да го повтарям. Само ще кажа, че не поддържам тезата, че министър председателя трябва да се вози в магарешка каручка. Напротив! Министър председателя трябва да се вози в специална кола на НСО, министър председателя трябва да бъде пазен, министър председателя не трябва да бъде шофьор на себе си…

Такива са правилата. Такива са законите.

Ако някой има претенции, че иска законност, че иска законна съдебна система – НЯМА ПРАВО ДА НАРУШАВА ЗАКОНА.

Може да се омаловажава или принизява случая, когато някой е неграмотен, необразован, некомпетентен.

Когато законът се нарушава от Премиера – прошка не може да има. Защото това се превръща в рецидив. Защото това води до верижна реакция. Защото с такова поведение, премиерът не може да има претенции към подчинените си, не може да ма изисквания към поданиците на своята държава. Защото той е допуснал разрушаване на държавността.

Престъплението не е в ползването на колата. Престъплението е в нарушение на най-важния закон – Закона за бюджета. Престъплението е в нарушаване на Закона за държавната собственост. Престъплението е в незачитане на нормите на Търговския закон. /Един приятел каза, че това не може да се допусне дори и в неговата лична фирма, та камо ли в държавата./ Престъплението има точна квалификация в наказателния кодекс, която е с много тежки последици…

По тази причина, никой няма право да жертва усещането ни за шансове, само защото му е жал за Борисов, или защото не иска да вникне в сериозността на проблема, или не иска да види модела и маниера на управление – диктатура с привкус на долнопробна монархия.

Не ме интересува дали някой ми се сърди.

Защото не може да има държава, управлявана от държавници, които не зачитат и не спазват закона.

Любо Кольовски