Грешиш, Сидеров. Не са виновни чужди сили. Виновни са политиканите ни. В това число и ти

Волен нещо се размърдал и прави изявления, че чужди сили били виновни за напрежението между българи и цигани.

Това ли е извинителната ти бележка, че не си в Асеновград, Сидеров?

Грешиш, Сидеров. Не са виновни чужди сили. Виновни са политиканите ни. В това число и ти. Виновни сте, защото позволихте милиони левове, предназначени за интеграцията на циганите, безобразно да се окрадат и ограбят.

Виновни са колегите ти депутати, които повече от четвърт век не направихте така, че циганчетата да ходят на училище и да се образоват. Виновни сте, че направихте такива закони, които не гарантират живота и безопасността на полицаите и лекарите и те не смеят да влязат в гетата, подобно на инкасаторите от ВиК и ерепетата.

Не си ли гледал американски филми, Сидеров? Гледай и ще видиш, че повече от половината полицаи в САЩ са цветнокожи? Наскоро приятел ми каза, че видял негър полицай в Мюнхен. Нещо да кажеш? Нали се сещаш, че тоя полицай, ако стане нещо в квартал, населен с негри, по-лесно ще се оправи от колегата си, русият немец със сините очи.

И ти, подобно на твоя кум Валери, нищо не разбираш от политика. Политиката не е само да вземаш. Налага се понякога и да даваш. Като ти видя физиономията, все се сещам за Варадеро, за търговията с власт и влияние, както и за Наказателния кодекс. Скрийте се някъде с Валерката, че ако се наредите до протестиращите, може и да ви бият.

Любо КОЛЬОВСКИ

P. S. Срам ме е, че ви познавах!