Григор Лилов: Отново ли ще ни лъжат власт и политици какво се случва зад кулисите?

Със заповед на министър Теменужка Петкова от 01:00 часа българско време на 13-ти януари 2017 г. се спира износът до възстановяване на необходимите резерви за сигурна и надеждна работа на електроенергийната система.

Така постът ми от 10-и за внос на ток от Румъния и продължаващ износ, вкл. за Турция въпреки официалните обратни твърдения до днес сутринта сега – вечерта, получи официално потвърждение.(бел. – за друго доказателство виж коментара ми под онзи мой пост, в който дадох справката на електроенер. оператор)

Случващото се поставя някои въпроси, за които политици, експерти и маса медии мълчат като заклани:

1. Защо не сработват мощностите на така нар. „студен резерв“ за зор заман?

2. Колко е платил НЕК на собствениците на тези енергоблокове, за да поддържат този режим, което те не правят?

3. Направило ли е Министерството поне една проверка в краья на есента – началото на зимата дали „студеният резерв“ действително се поддържа или го има само на хартия?

4. Ще си поиска ли държавата дадените за него пари обратно (същото важи и за зимната поддръжка на пътищата)?

5. Кой ще плати неустойката за спрените от изпълнение договори на частните износители на ток? – Аз знам! – Държавата им осигури бизнеса по фантастичните цени, които се постигнаха на енергийната борса. Следователно играчите са знаели предварително, че износът ще бъде спрян, че договрите им за износ ще се платят и съответно са надули цените. (чрез търговия със символични количества електроенергия). Да ни имам не само държоавата, но и борсата.

6. Ще има ли политик или политическа сила, която да постави тези въпроси: в сутрешните блокове, в публицистичните предавания, в парламента, в медиите? И не популистки, а с контрол над министерството и правителството, вкл. и за парите.

7. Отново ли ще ни лъжат власт и политици какво се случва зад кулисите?

Григор Лилов, Фейсбук