Хампарцумян: Икономически активните ще живеят по-добре, другите дето само искат – ще живеят зле

„Политиците много обичат да се снимат пред снегорини. Като заместим разума с пиар, получаваме краткосрочна възвръщаемост, но дългосрочно затъваме“.

Това каза банкерът Левон Хампарцумян по Нова телевизия по повод истерията на правителството в оставка около снега.

Банкерът призова да се концентрираме върху дългосрочни цели, като подчерта, че 40 на сто от хората в страната са неграмотни.

„Пиарът замества действието. Съчетан с арогантност, виждаме какво става- хората гладуват  по парадоксален начин. Би трябвало да се фокусираме към дългосрочни цели – 40 на сто от хората са неграмотни. Това е драма за 20 – годишен проект. Да накараме културно – изостанали и битово изостанали хора да пращат децата да отидат на училище. Това са неща, които са над партийни. Тези разговори  трябва да са професионални, не политически . Тези, които са икономически активни ще живеят по-добре, тези които викат: дай, дай, ще живеят зле“, каза Левон Хампарцумян.

По неговите думи предприемчивите хора, които работят усърдно не се притесняват от сметките си за ток.

„Има една нарастваща средна класа и хора, икономически активни. Има и такива с изостанал бит и съзнание, които са готови да гласуват за зелени гащи и червени шапки. Те чакат да вземат нещо, което друг е произвел. Хора, които не могат да направят  разлика между суверен  и хипотенуза, искате ли да гласуват за вашето бъдеще?!  Има усвоители  на европейски пари, които са публични. Те не създават ново богатство. Това с европарите не е устойчиво дългосрочно. Трябва да се влага в нещо, което ще създаде ново богатство. Най-глупавото  е да правиш едно и също нещо и да чакаш различен резултат“, допълни банкерът.