Харизанов: Борисов в джипката си е запазена марка на самия Борисов

Георги Харизанов направи коментар за критиките към законодателната власт и изборите.

Харизанов разкри също дали реди листите на ГЕРБ и изпъкна с крилата фраза за Бойко Борисов.

Факт е, че доверието в парламента е ниско и това е така още от началото на прехода. Факт е, че има критики към законадателната власт. Това е право на критикуващите и те се възползват от него, но според мен никъде по света няма идеална законодателна власт. Съгласен съм, че има още много какво да се желае от работата на парламента и ние ще наблегнем в тази насока.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ политическият анализатор и член на ГЕРБ Георги Харизнов.

Борисов в джипката си е запазена марка на самия Борисов. Никой обаче не може да отрече макроиномическата стабилност и стабилността на финансите. Навсякъде по света коронакризата се използва за правене на политика. Не виждам проблем, че днес премиерът на път за Петрич е показал АМ „Струма“ на ген. Мутафчийски“, добави още той.

„Категорично не редя листите на ГЕРБ. Това го казва Цветанов, който напоследък почти не говори истини. Листите се редят от структурите на ГЕРБ в страната. Аз съм номинирал за депутат Бойко Борисов в моя район. Това е моето редене на листи и мен няма да ме видите в листите. Никога не съм спорил с Цветанов. Умишлено иронизирам това, което прави той в момента, и никога не съм иронизирал това, което е правил 18-19 години в ГЕРБ. Цветанов е опасност за ГЕРБ, колкото е опасно на земята да падне астероид. В неговата партия няма политически живец. Лесно е да си силен втори, но е трудно да си първи“, заяви Георги Харизанов.

„Козът на ГЕРБ в тези избори ще са резултатите. Нито една партия не е постигала такива резултати като ГЕРБ. Много хора се опитват да се покатерят на стълбата, нападайки Борисов. За мен не е загадка какво ще се случи преди изборите, а какво ще се случи след изборите – кои и колко партии ще влязат в парламента. И в момента ГЕРБ показва отлични резултати, като категорично се справя с коронакризата – и медицинската, и икономическата.

Има червена линия след изборите, която ГЕРБ никога няма да прекрачи. Това е БСП.

Нека видим кои партии ще влязат в НС. Това ще решат избирателите. Аз съм съгласен и одобрявам много от исканията на градската десница и съм го казвал. Много наши идеи съвпадат с техните. Единственото, за което не бях съгласен с тях, е, че правителството трябва да подаде оставка. Иначе те имат много добри и конкретни идеи“, завърши Харизанов.

Източник: Novini.bg