Хегемонията на мафията върху властта в държавата ще бъде разбита, ако падне Цацаров

„Какво ще стане, ако падне Цацаров?“

Често задаван въпрос. И отговора е – Ще падне Цацаров! От върха на прокуратурата и съдебната система ще бъде отстранен човека, който заради личните си зависимости постави в подчинение на мафията цялата съдебна власт.

Хегемонията на мафията върху властта в държавата ще бъде разбита.

А ако гражданското общество имаме силата да постигнем това, то ще имаме и силата да не позволим на Борисов и Пеевски да си изберат нова марионетка. Това ще отпуши съдебната система и ще разклати партийното статукво.

Лавината ще тръгне.

Освободим ли съдебната система от прегръдката на „дебелите“, тя след това ще разчисти политическото блато от корумпираните и продажниците.

Разбира се, нужни са и конкретни реформи и законодателни и конституционни промени, но в началото е нужен пробив, който да катализира и направи възможни тези процеси.

Помним думите „Съдебната реформа ще стигне до там, докъдето Цацаров позволи“. А той позволява това, което началниците му наредят и което е в техен интерес, а не в интерес на народа.

Затова трябва да си отиде. Защото без справедливост и правосъдие няма държава, има територия подвластна на интересите и законите на мафията. И за да покажем, че гражданското общество е будно и живо и може да се изправи срещу „дебелите“ и да печели тези битки. Това ще е силен знак към цялото общество и ще събуди заспалите и върне надеждата у отчаяните. Можем да го направим. Можем да се преборим и да си върнем държавата и свободата.

Георги Борисов Георгиев, Председател на УС в ГД „БОЕЦ“, Фейсбук