Херо Мустафа: Горда съм от работата, която вършим заедно – САЩ и България

За нас е важно двустранните отношения между САЩ и България да се развиват, обединени ще можем да победим пандемията.

Това каза Н.Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ в България по повод старта на информационната кампания за COVID-19 „Направи го за тези, които обичаш.

„Акад. Христо Григоров, вие сте вдъхновение за нас. За мен е удоволствие да отбележим партньорството между САЩ и БЧК“, заяви посланикът и допълни, че следобед ще посети лично БЧК.

„За нас е важно да развиваме двустранните си отношения, това важи и за ситуации като сегашната. Тук съм със семейството си, ние сме гости в България, но се чувстваме като част от тази страната, често казвам българското население е 7 млн. + 1, моя милост. Горда съм от работата, която вършим заедно – САЩ и България, докато се изправяме и се възстановяваме заедно в борбата срещу пандемията. Вдъхновена съм от хората на първа линия, всички от фармацевтичната мрежа, почистващите служители, учителите, правоприлагащите органи. Вършат невероятна работа в борбата срещу COVID 19“, обясни Н.Пр. Херо Мустафа.

Посланикът припомни, че през ранните етапи на пандемията, през май САЩ е помогнала на България с помощ в размер 500 хил. долара.

Източник: Евроком