Хилят ни се в лицето и ни казват: Оставете ни да си грабим, а вие си гледайте мизерията и си трайте!

Много е изнервена аудиторията.

Непразнично е изнервена. И с право.

Ето, посред нощите Кирилов и Цветанов унищожиха до крак конструктивната наченка на полезна мажоритарност в Избирателния кодекс и ликвидириха преференциалния вот. В същото време останалите власти лъжат и замазват една голяма шашма с едни 60 млн. евро. Разхождат се в пространството двама янки и се разпореждат кое как да стане. Мотае се и се обсъжда т. н. „Ромска концепция“ на Каракачанов, която може да ни вкара в голяма беля, а ортаците на войводата от „Малката терца“ му се репчат, въреки че техните концепции, изречени неведнъж преди изборите не са по-малко опасни. Опозицията, и тя се репчи, но от това нищо не следва.

В целия отвратителен миш-маш обаче, най-ярко се открояват ония десетина километра пътища около една магистрала, която се строи, без да има официален изпълнител на проекта. Друга магистрала се финансира, без да има проект и без да са отчуждени терените по бъдещото й трасе, но 1 млрд. и още няколко десетки милиона вече са на разположение и чакат някой да ги прибере.

И пр., и пр…

Все едно едни мискини ни се хилят в лицето и ни казват: „Какво искате, бе?! Оставете ни да си грабим, а вие си гледайте мизерията и си трайте!“. А журналистите щурмуват небесата…

Любо Кольовски, Фейсбук