Хората си мислят, че има корупция. Tова е субективно усещане, а не обективни факти

Забележете, че тук става въпрос за регистрация на усещане. Субективно усещане, а не на обективни факти.

Колкото повече една тема е предмет на обществени дискусии и внимание, толкова повече тя създава негативни реакции в общественото съзнание и хората реагират по този начин.

С тези думи Румяна Бъчварова, началникът на кабинета на премиера Борисов, коментира тази вечер пред БНТ „Индекса за възприятие на корупцията“ на „Трансперънси интернешънъл“, според който България заема 77 място в световната класация. В рамките на регионалната класация на държавите членки на Европейския съюз страната ни продължава да заема последно място.

За корупция се говори много. Колкото повече политически се говори по тази тема, толкова повече хората остават с впечатление, че има корупция. Много трудно можем да кажем кое е точното състояние в момента. Факт е, че хората си мислят наистина, че има корупция, заяви Бъчварова.

Но не забравяйте, че ГЕРБ предложи закон, създаде нова структура, акцентира тя.

След почти 10-годишно управление ГЕРБ остава първа политическа сила. Досега не сме имали такъв феномен. Да, нараства негативното отношение, 10 години са много дълъг период за която и да било политическа фигура или партия, за да запази позициите, на които е била. Има нещо в поведението на ГЕРБ, което кара хората все още да ни вярват. И това не е малко. И тези хора са повече от тези, които са склонни да вярват на БСП, каза още Бъчварова.

За предстоящите евроизбори тя заяви, че ГЕРБ е партията, която „има най-големи основания да се бори за вота на избирателите, защото е доказала проевропейското си поведение, защото е показала резултати, защото няма проблем с политическото си семейство.“

На въпрос дали очаква предсрочни избори, Бъчварова заяви, че от една година всички, които са опозиция на ГЕРБ, говорят за предсрочни избори и тя не вижда с какво основание.

Източник: OFFNews.bg