Хората вече не вярват на политиците и партиите. Обществото трябва да спре да толерира безобразното поведение на политиците

България може да се оправи много бързо и в кратки срокове. На нея и трябва визионер с ясни цели, намерения и сигурна кръвна връзка с предците ни от миналото. В момента тенденцията е голяма доза отчаяние и безпътица. Осъзнавам, че живителните сили на обществото са изцедени до максимум.

Хората вече не вярват на политиците и партиите, това показват моите лични наблюдения, когато сондирам мнения в социалните мрежи, сред приятелите си и близките си. А сред тях има много интелигенти българи. Срамно ниската избирателна активност доказва всичко това! За това положение не са виновни единствено и само политиците, които държат в застой държавата ни повече от 30 години.

За четвърт век България можеше да е втората Швейцария. Това не е непостижимо. След като обществото обаче толерира безобразното поведение на политиците и се примирява с липсата на реформи и напредък, задоволява се с лъжи и манипулации, това е споделена вина. Груба грешка и на народа е, че делегира наивно права за управлението на живота си и парите си на политици, които са със странно минало и непроверени качества.

Бих искала да работим в среда, в която държавните институции и бюрокрацията не пречат на всяко свежо начинание. Именно това поведение се отразява пагубно на творчеството и креативността на хората, а това влиза и като остра задушлива миризма през прозорците на гражданските организациите, които искат да помагат да се формират верни политики.

Бих се радвала българите да бъдат по-позитивни и да насърчават развитието на всяка, изпълнена с полезен замисъл инициатива, защото всяко добро дело, има отношение към живота на хората, като цяло в държавата ни. Бих искала да не виждам толкова апатичност, безразличие и високомерие. Понякога точно тези, които парадират, имат най-малко основание да правят това, защото не са за похвала, че са се откъснали от правилата за етиката в човешкото общуване.

Бих искала да избегна онзи поток с негативна енергия, който генерират хората, защото ако се събере общото й количество, ще е по-голямо от произведеното от атомна електроцентрала.

Представете си какъв сноб свободна енергия би се оформил, ако изпълнените с отрицателни емоции опитат да сменят полето на своето действие. Няма да повярват какъв душевен оргазъм ще изпитат. Също така ще разберат, че животът е толкова красив, че ще вероятно биха се проклинали за всяка секунда време похарчена в злоба, негативизъм, разрушителност, язвителност, нечисти помисли, поквара и т.н.

Цвета Кирилова, Сдружение Азбукари