Хванаха митничар, присвоил почти 60 хиляди лева

Във връзка с преписка на Окръжна прокуратура – Хасково, изпратена по компетентност в Районна прокуратура – Хасково, бе образувано досъдебно производство, по което разследването се извършва от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Хасково.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Под ръководството на Районна прокуратура – Хасково вчера в Свиленград следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Хасково извърши неотложни действия, при които е установена липсата на 100 000 турски лири – веществени доказателства по решено друго досъдебно производство, по което разследването е било водено от разследващ митнически инспектор при Митница – Бургас (с месторабота в Свиленград).

При съвместни действия на Районна прокуратура – Хасково и Районна прокуратура – Свиленград, вчера вечерта бе задържан разследващ митнически инспектор при Митница – Бургас – 49-годишен с инициали Д.М. за присвояване на сумата от 100 000 турски лири (левова равностойност-58 981 лв.) – веществени доказателства по решеното досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура-Свиленград.

На Д.М. е повдигнато обвинение по за престъпление по чл.202 ал.2 т.1, вр. чл.201 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс – за длъжностно присвояване на пари в големи размери.

С постановление на Районна прокуратура – Свиленград, считано от 22.30 часа на 21 декември г., обвиняемият Д.М. е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.
Разследването по случая продължава и като мотив за извършеното, обвиняемият Д.М. е изтъкнал големите си финансови затруднения.

Източник: КРОСС