Хванахме „Топлофикация“ да съдят хиляди хора за стотинци, граждани дължащи от 1 до 10 лева, за да приберат тези големи юридически суми

През 2016 поискахме от ”Топлофикация София” да покаже колко точно хората плащат за юрисконсулти.

По наши сметки от дела до сега са 10-15 милиона.

За удоволствието да бъдат осъдени, гражданите плащат два пъти – заплатата на юристконсултите, калкулирани в сметките и втори път по заведено дело.

Хванахме „Топлофикация“ да съдят хиляди хора за стотинци, граждани дължащи от 1 до 10 лева, за да приберат тези големи юридически суми. Дружеството работи като една секретна служба, конкурираща се с ДАНС. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ.

„Големият спор е дали „Топлофикация“следва ли да дава на граждани информацията как се харчат техните пари. Сагата е публична.Миналата седмица е приет новият бизнес план на дружеството, което отново не е прозрачно“, каза още тя.

„На сайта на „Топлофикация“ пише, че през юни те могат да поискат нова цена. В момента цената в историята на „Топлофикация“ е най-висока. Проблемът е в столичния общински съвет, но и не само“, допълни омбудсманът.

„Отправих и препоръки за променя на цените на ВиК услугите. Жителите на село Троица, Шуменско плащат по-високи сметки от хората на жълтите павета в София“, завърши Мая Манолова.

Източник: Фрог нюз