И Апостолът е имал възможност да сложи червения фес с пискюла, но не го е направил!

Българите зад граница са се засилили да гласуват. Интересно ми е как може да се оправи пустиня и да стане Рай, когато няма жива сила на място? Как точно ще Ви се създадат условия за младите хора, бе уважаеми сънародници зад ганица, като сте си били дузпата и Ви няма на терена? Кой ще Ви изоре нивата? Кой ще Ви я засади?

Аврам Бакалина!

Всеки може да иде на подредено. Обаче отивате на уредени места, където милиони образовани хора преди Вас са работили усилено в рамките на десетки години демокрация. С яко бачкане са направили държавите си за пример на цивилизационното развитие и в момента берат плодовете с политики, осигуряващи редица възможности. Ние 500 години бяхме в застой заради говеда! Но ще станем и България пак ще е духовната сила на Европа!

Интересно ми е като седиш далеч от стая, която е поразена от политическо земетресение и пускаш хвърчащ лист в урна, как точно бе аджаба ще се подреди къщата ти и ще се положат основи?

След края на Втората световна война Германия е срината със земята и цялата икономика е унищожена. Нима германците са избягали и са чакали някой да дойде да ги оправи!? Не, стояли са си в Родината си и са запретнали ръкави, и държавата цъфти.

Ние, врабчетата, стоим и устояваме години на най-тежкия студ в България. Подскачаме и ядем трохички, за да оцелеем. Ние, врабчетата, ще вдигнем България, но Вие, които напуснахте ТАТКОВИНАТА, няма да имате спомен как се е случила промяната, защото Ви нямаше тук и не бяхте до нас в тези тежки времена! Ние, врабчетата, сме лъвовете, които бранят до последен дъх България. И Апостолът е имал възможност да сложи червения фес с пискюла, но не го е направил!

Цвета Кирилова, Сдружение Азбукари