И без официозът да се е произнесъл, суверенът е рекъл и отсекъл – Василъ Лѣвскій е светец!

Василъ Лѣвскій със своя ръст смущава амбициите на мижитурската българска политика в последно време, която се старае да срути българската държавност и да анулира националната културна идентичност на българина.

И неслучайно през последните години се появиха писания на умствено недорасли хора, които се опитват да заличат политическите усилия на българското националноосвободително дело и да изхвърлят Васил Левски и Христо Ботев от родната ни история.

Но най-опасното в операцията, осъществявана срещу Васил Левски напоследък, са наглите опити неговите идеи и неговият образ да бъдат натикани под миндера и оттам да се изваждат само отломъци, които са нужни на една или друга политическа групировка. По този начин Лѣвскій отново се използва за дребни конюнктурни сметки, решаването на които трябва да стане в подножието на неговата велика сянка на герой и мислител.

Опасно е, че напоследък в отказ от идеите на Апостола започва да се прекроява историческата карта на България, да се допуска отказ от историческото и културното наследство.

И без официозът да се е произнесъл, суверенът е рекъл и отсекъл – Василъ Лѣвскій е светец!

И не забравяйте, че Василъ Лѣвскій е направил лѣвски скок и отново ще го извърши отвъд времето! Той не би останал нивга равнодушен към съдбата на България!

Цвета Кирилова, Сдружение Азбукари