И най-бедният човек в България трябва да има доходи и възможности за сносен начин на живот

„Предлага се единство и го предлагат уж възрастните и учените хора.

Ако имате група слепи хора, смятате ли, че тяхното единство и излъчването на водач измежду тях ще ти доведе до посоката?

Българският народ е сляп от доста отдавна и неслучайно е много популярна приказката за „втория акъл“ на българина – че на него все вторият акъл му е верният, обаче първият го отвежда в други посоки.

Само че в интерес на истината, запазвайки критичност към управниците в България, ще трябва да приложим тези критерии към света. Аз смятам, че нефелните български управници бяха възможни на фона на пълната европейска подкрепа… Политиците на Европейската комисия след Романо Проди са абсолютни еднодневки… Решенията, които се вземат в ЕК са изключително спорни и аз не знам защо сериозен човек като Димитър Радев, когото току-що чухме, продължава да изпълнява, все едно, опорни точки на американския посланик…“

Според Дончева банкерското съсловие и онези, които са останали уважавани в професията, трябва да направят много внимателен анализ какви процеси се развиват в Европа и в европейската икономика, защото каквото става там, ще дойде и у нас. Тя очаква, че протестите у нас ще бъдат увеличени като отражение на това, което се случва в Западна Европа. А да се продават в момента приказки за европейски ценности за либерални и социални идеи е абсолютно безсмислено, убедена е тя.

„И най-бедният човек в България трябва да има доходи и възможности, които му позволяват снносем начин на живот и това трябва да бъде решено абсолютно прагматично, без никакъв фанатизъм, без продажби на леви и десни лозунги и вярвайте ми, ще бъде решено извън ЕНП и ПЕС. Вижте, че исканията от Париж и от Брюксел, и от Лисабон, и оттук са – вън партиите, които досега управляваха.“

Източник: БНТ