Ицо Хазарта: Хората, на които парите ще спрат след прилагане на закона, атакуват Кирил Петков

Когато Кирил Петков ме покани в партията си, ми каза, че той и аз си имаме работа и може да продължим да я вършим и тя вероятно ще ни носи много удовлетоврение от всякакъв вид, но един ден всеки от нас си отива от този свят и мисълта, че си имал възможност нещо да помогнеш, а не си си мръднал пръста, не искам да е последната ми мисъл, нито на него.

Това каза рап изпълнителят Христо Петров, известен като Ицо Хазарта в „Лице в лице“ по бТВ.

Смути ме посоката, която повечето медии заеха за двойното гражданство на Кирил Петков. Смути ме дотолкова, доколкото продължава никой да не задава един елементарен въпрос: Какво е трябвало да направи Кирил Петков? Ако аз бях на негово място или Вие бихте погледнали закона, като искаш да се откажеш от гражданство, какво правиш. Знаете ли какво пише в закона? Нищо. Нищо не пише, няма такъв закон. Той е направил това, което е могъл. Отишъл е при нотариус, отказал се е от канадското гражданство и оттам нататък няма какво повече да направи. Но на мен ми направи много силно впечатление кои хора захванаха тая тема и това е повече от показателно. Това са хората, за които той представлява опасноост, хората, на които парите ще спрат чрез прилагане на закона, допълни Ицо Хазарта.

Аз не съм конституционен съдия, те със сигурност са взели решението с юридически аргументи, но пак казвам, задавам си въпроса, след като никъде не е написано и няма закон, в който да пише какво трябва да направиш, какво повече от това е трябвало той да направи. Цялата идея на тази тема в момента е да говорим за това, да се набива в главите на хората това, каза още Ицо Хазарта.

Източник: Petel.bg