Икономика почти няма, население вече почти няма. Не селата, а цели градове са празни, строят им стадиони и тротоари по еврофондове

За българите в чужбина, които гледат само откъслечно новини от България, търсят с гугъл по нещо или им попада линк от Фейсбук:

Да знаят, че нищо не знаят. Положението е по-зле, отколкото изглежда. Нищо, че сме в ЕС и мнозина си въобразяват, че има растеж и България се развива.

Икономика почти няма, население вече почти няма. Не селата, а цели градове са празни, строят им стадиони и тротоари по еврофондове, а хората са заминали, нямат поминък.

Който емигрант се връща за по седмица-две и види София, си мисли, че става все по-добре, щото имало нови магазини и някоя нова сграда. Заблуда.

Четат добре манипулирани обслужващи вестници и сайтове. И телевизии, с коментари на обслужващи властта икономисти, които обясняват, че сме напред и нагоре. Направо крият реалното положение.

Външните инвестиции са катастрофа, за 2016 са 600 и нещо милиона евро. Външният дълг надмина 30% от БВП през 2016. А БВП е 41 млрд. – четири пъти по-малък от този на Гърция, с нейната икономика в колапс.

Така че, емигрантите – добре са си там, само да не дават акъл, че тук сме черногледи. И после да гласуват за Бойко.

Иван Бакалов, Фейсбук