Илиан Тодоров: Само се оплакваме, а в София се живее по-добре в сравнение с Лондон и Париж

След като диагностицира протестиращите срещу правителството български граждани с форма на ******** и ********, областният управител на София Илиан Тодоров в ново прессъобщение до медиите заяви, че българите само се оплакваме и разясни на софиянци, че живеят по-добре от гражданите на ред европейски столици.

Ето и отправеното послание на Илиан Тодоров в сайта на Областна администрация Софийска област, което факти.бг публикува без редакторска намеса:

„Ние българите имаме една обща лоша черта. Обичаме да се оплакваме. Някак си мазохистично обичаме да бъдем жертви. Да се самоопределяме като онеправдани, излъгани и дори бедстващи. Истината обаче е съвсем друга. Обичаме да ***** онзи, който казва истината. Лао Дзъ бе казал, че гласът на истината е неприятен за слуха. В тази връзка трябва да създам неприятности на много хора, изричайки че качеството ни на живот е много по-високо от това в редица европейски държави. И това не са мои мисли, а резултат от изследвания на международни независими институции. Според тях индекса за качеството на живот в София е по-добро от редица европейски градове. Според „Numbeo”, в София се живее по-добре отколкото в Атина, Будапеща, Милано, Лондон, Букурещ, Париж, Рим и Москва. Според същото изследване софиянци живеят по-добре от гражданите в Хонг Конг, Истанбул, Пекин и редица други градове. Роденият в Русе лауреат на Нобелова награда за литература, белетрист, есеист, драматург и философ от ***** произход Елиас Канети бе казал : „Истината трябва да удря като гръм. Иначе би била безполезна.”

*Статията е цензурирана от Фейсбук