Илиана Беновска: Г-н Борисов, цялата власт е Ваша! Корнелия уби БСП!

Г-н Борисов, „От тук, до края на света“ цялата власт е Ваша! Корнелия уби БСП!

Това е заявява журналистката Илиана Беновска в коментара си към днешното издание на предаването „Беновска пита” по Телевизия „Канал 3” и Радио „К2”, съобщиха от екипа на предаването.

Със заклинанието от „Кръстникът“: „Върнах се!“ Корнелия Нинова уби БСП, като си скъса оставката. Бойко Борисов, за 60-ия му юбилей, получи, украсен с Кор-/Д/Н/-елка трупа на БСП и победите на всички избори. У Борисов вече е цялата власт „От тук до края на света!“ – както се пееше в емблемата на БСП, „На всеки километър“, от Ламбо – иконата на БСП, употребяван като носна кърпичка от „Корнелиите“ в БСП и придворните ѝ „Мадам“- медии.

„Спри, не си отивай, ще ни бъде тъжно“, Корнелия…припяха в НДК баладата на Васил Найденов „илотите“ на Нинова в БСП. И разиграха сюжета на 40-годишната „Адаптация“ – филм- драма. В който се разказва за едно душевно болно момиче.

Днес, уважаеми г-н Борисов, Корнелия без думи се оттегли и от свръхпретенцията си да стане министър-председател на Ваше място. Отговорностите за България са на Вашите плещи. Да сте здрав!Предстои конгрес на ГЕРБ на 7.7.2019 г. и очакванията на обществото са лично към Вас да зададете нов стил, да отговорите на всички зададени и не зададени въпроси, да установите в живота на хората повече смисъл, сигурност и благоденствие.

Очакваме отговори Ви за:

1. С кого ще управлявате България – разпада ли се коалицията ГЕРБ-ОП?

2. Ще ликвидирате ли основанията на президента Радев да се произнася като последна инстанция за всичко? Напоследък, например, че: ГЕРБ няма нужда от субсидия, защото „се храни от властта“, за избора на главен прокурор и регулацията на 3-мата първи в съдебната система?

3. Има ли корупция в България и кои са нейните извършители – до сега само „рибки-мренки“ се мятат в рехавата мрежа на обещаните разкрития за високопоставените?

4. Има ли законност и как ще бъдат контролирани главният прокурор, председателите на ВКС и ВАС – фамозният Лозан Панов си прави каквото си иска, а повереният му ВКС има над законови правомощия с решения в полза на олигарси и против правата на полицаите, например?

5. Какво се случва с мечтата ни за енергийна свобода на България? Русия спира ли ни газта? На основание на каква договорна перспектива внесохме американски таз? Ще ни заобиколи ли Турски поток? Ще секне ли газовата връзка с Гърция, преди да е заработила? АЕЦ Беляне – да или не? Азерски газ – кога и през какъв провод?

6. Ще купим ли Ф-16 и срещу какво? Ще заменим ли в региона „довереното лице“ на НАТО Турция, заради оръжейния турски завой към Русия?

7. Ще послушате ли Делян Пеевски и ДПС за намаляване и, дори, премахване на някои ДДС, за безплатни детски градини, както и за 0 лева държана субсидия за партиите?

8. Ще унищожите ли радикализацията на младите с ефективни мерки и какви?

9. Знаете ли, че за 12 години, днес, резултатите от матурите по български са на дъното на неграмотността и незнанието – какво ще направите?

Казахте, г-н Борисов, че „различното от мира е тотал-щета“? Ще постигнете ли мир в България като унищожите усещането, че властта е приют за посредствени и алчни, а не трибуна на визионери и патриоти?

Аз съм Беновска. И питам.

Източник: Petel.bg