Илияна Йотова: Кабинетът на Борисов е приел с пари от ЕК да построим три нови бежански лагери

Бойко Борисов отново прецака държавата, като този път е приел пари от Европейската комисия да построим три нови отворени бежански центъра на територията на България.

Това каза по бТВ евродепутатът и вицепрезидент Илияна Йотова, като тя представи в студиото пред Антон Хекимян и документ от Еврокомисията, който доказва нейните думи.

Според този документ Европейската комисия ни отпуска не 160 млн., а 106. От тях 80 млн. ще бъдат дадени за нова техника и около 19 млн. за построяването на три бежански центрове от отворен тип на територията на България.

„Европейската комисия отпуска на страната ни 106 милиона, а не 160. Информацията е неточна. ЕК пое ангажимент за 106 милиона, от които близо 80 милиона ще бъдат дадени за техника, а 18,9 милиона за нови бежански центрове от отворен тип. Ние сме поели задължението да построим три нови кризисни центрове. Казвам го, защото това е факт и нося доказателството, което е подписано още на 30 ноември“. каза Илияна Йотова, показвайки и документа, като доказателство.

„Този документ е публичен. Ако смятате, че е съмнително, той има номер и е на сайта на европейския парламент“, поясни тя.