Има един премиер на Балканите, който сам казва, че командори Европата. Поне така си мисли

Има един премиер на Балканите, който сам казва ,че командори Европата. Поне така си мисли.

Ако прегръдките и целувките в Брюксел минават за командорене – може.

Теслата му, както казва народът, два пъти не удря на едно място. Веднъж един атомен проект е гьол, втори път – жизнено необходим, защото бъдещите поколения ще стоят на тъмно. Веднъж обявява Русия за главен враг, а напира за прегръдка с враг №1. Строи магистрали ,които след месеци минават на ремонтен режим.

Внуши си, че е дипломат и гълъб на мира на Балканите и подписа най-предателския договор с Македония. Зарази обществото със злоба, насъска едни срещу други.

Крие се зад дебелите правителствени стени и нито един път не отиде при протестиращите. Иначе се снима с куцо и сакато, с цигани и турци из страната само и само да изглежда народен.

Кара мотокар, влак, джип – имитира последния български цар. Маята му е червена, ала все предлага сини питки за продан.

Страхлив е – който не е врякал под прозорците му, той не е получил милиони.

Бил е най-слабият каратист, а му връчиха черен пояс дан 9. Не знае една буква чуждоземска, ала получи приз за развитието на българистиката.

Облякоха го като бременна панда в Сеул, за да троши една дъсчица, на която се обучават първолаци. Плакне шкембе, ала е най-възрастният картотекиран футболист на планетата.

Заема храбри пози, намята се постоянно с лъвска кожа, ала под нея издайнически се подават магарешки уши. Имали такъв премиер на Балканите? Има, казват дори и в Корея.

Стефан Северин, Фейсбук