Има ли въобще опозиция в България и защо крепят Бойко и Шайката му?!

Когато лидери на Опозицията от типа на Корнелия Нинова, Стефан Данаилов, Георги Първанов излизат и в прав текст ти казват, че народа не бил узрял още за избори си задавам само един въпрос:

– Тези, защо крепят Бойко и Шайката му?!

В последната една седмица политическият театър в България сваля маските и се вижда ясно, че опозиция и управляващи си играят една отборна игра, а от другата страна на Барикадата е застанал народа и гледа безучастно как му се смеят нагло всеки ден в лицето.

Първо председателят на Парламента Главчев, беше обезглавен лично от Централният нападател на Републиката, но в името на държавността и парламентаризма, няма значение, че решението беше еднолично и направеното по диктаторски. Но както се казва от опозицията ни звук, ни стон по темата. Напротив върнаха се в залата, въпреки твърденията на някои медии, че Главчев е бил заменен от Караянчева, заради речта, която председателя на Европейският парламент щял да държи пред българският. Но и това, че една видна дама с географски познания тип другата калинка Румяна Желева на Герб, не разгневи опозицията в лицето на БСП – няма значение, че жената прати Пекин във Виетнам и гордо по скандала с Делян Добрев и Хасково Гейт крещеше от трибуната, че ако паднел той всеки следващ, можел да бъде всеки един от тях?!

Явно дамата не се усети как уличи цялата Шайка, че са в шуробаджанашката схема, но както се казва в България на кой ли му дреме за това.

И тук някъде в цялата тази седмична суматоха се появиха и онези видни „десни“, внучета на комунисти все от кървавочервени родове и такъв Марш за Европа са спретнали, че човек се чуди тези интелигенти като говорят за Европа, кога ще се сетят за проблемите в България. Или пак ще чакат да се наместят под шлифера на Бойко и тогава ще запеят хорово, колко много напредък има в България.

Напредък, но за кого. И къде е тази опозиция в България, къде са тези политици в България, които в този Парламент в знак на Протест досега трябваше да са обявили гладни стачки във Фоаетата на Народното Събрание и в понеделник Таяни да го чакат поне 10 000 ощетени пенсионера с 200 лева пенсии пред Парламента, за да го питат, чувал ли е как се живее със 100 евро на месец в Европа?!

Но както се казва политиците в България си играят на една сцена и само от време на време си сменят ролите, докато представлението наречено Политика вече двадесет и осем години, не си сменя режисьорите.

Докато народа се впечатлява от спектакъла само по време на избори и с последни сили им ръкопляска с надежда някой ден и той да се нахрани.
Но надали….докато не се освести и започне да бие шамари…

P.S. Заради ограниченията на Фейсбук и затова, че ще бъда докладван и блокиран пак за 30 дни, се опитвам да не използвам нецензури изрази и да попържвам политиците от управляващи и опозиция, но вие и сами може да добавяте след някои изречения думи като: майка им. тея са за … всички са маскари да го… бой само ще ги оправи…

Атанас Калев