Има стабилност, ръст на доходите, икономически растеж, увеличение на БВП

На 1 ноември, освен да се сещаме за онези велики български възрожденци, които събудиха искрата на българското Освобождение, би следвало да уважаваме и съвременните будители – интелектуалци, хора, които със своята дейност поддържат българското самосъзнание и достойнство.

Това заяви в Плевен вицепремиерът Красимир Каракачанов, който бе гост на официалното откриване на факултета по фармация при Медицинския университет в града.

Каракачанов допълни, че според него учителите са съвременни будители, които обаче с приетото законодателство почти нямали никакви права.

Вицепремиерът закоментира актуални политически теми. „Демонтаж на правителството – не го разбирам. Трябва да разграничим нещата. Това че ДАНС и Прокуратурата са си свършили работата и са заловили един висш чиновник, който прибирал рушвети, е едната страна на въпроса, но последвалата след това атака е чисто политическа“, коментира вицепремиерът.

По думите му опозицията се опитва да се възползва от ситуацията и „разни малки партийки и формацийки, които на последните избори са взели по 2-3 хиляди гласа и те искат да трупат авторитет“.

„Най-вероятно те са изпълнители на политическа поръчка на тези, които искат да свалят правителството“, смята Каракачанов.

Според него в една ситуация, когато има стабилност, ръст на доходите, икономически растеж, увеличение на БВП, не бива да ставаме заложници на една опозиция, която на всяка цена иска да се докопа до властта и на 3-4 партийки, стоящи извън парламента, за които не е важно как се развива държавата, а да съборят нещата, за да могат евентуално случайно да се промъкнат отново в парламента. На въпрос за корупционния скандал в агенцията той отговори, че според него вчера прокуратурата си е казала мнението по въпроса.

„Аз не случайно съвсем директно заявих, че в такова нещо ВМРО не е участвало и прокуратурата го потвърди“, допълни Каракачанов. Той уточни, че наистина „изборът на Петър Харалампиев е бил погрешен и затова цялата строгост на закона трябва да се стовари върху него, ако обвиненията се докажат“.

На въпрос за продължаващите протести на майките, той каза, че според него там има представители на разни политически партии – зелени, защото не искат втора кабинка на Банско, има партии, които на последните избори са останали извън парламента. Всички те излизат от името на майките и говорят, целта е ясна – да се дестабилизира управлението, е убеден вицепремиерът.

Днес Красимир Каракачанов и ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. д-р Славчо Томов прерязаха трикольорната лента при официалното откриване на факултета по фармация. Той поздрави академичното ръководство и обеща да помага за разкриването на стоматологичен факултет.

Източник: Епицентър.бг