Имаме действащи министри с повдигнати обвинения, значи този кабинет е на престъпници

ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО ЗА НЯКОИ ОТ МВнР?

ЖАЛКИ ЛЪЖИ НА МИТОВ, ПРЕД УЧУДЕНИЯ, НО НЕ ВЪЗРАЗЯВАЩ ПОГЛЕД НА ЦВЕТАНКА

Митов, външен министър и дипломат № 1, много лъже. Не бих казал този път, че е некомпетентен в тезите, които защитава. По скоро страхът, обхванал министъра, не му дава възможност да се концентрира, и защитата му е само в нападки и насипни обяснения, примесени с най-долния и примитивен антикомунизъм необясним за човек от неговата възрастова група.

Днес Митов ни показа, че не прави разлика между проверка на прокуратурата и досъдебно производство. И тук изобщо не е важно за какво депутатът от БСП Вигенин е подал сигнал – за злоупотреба с длъжностно качество, за пари или за нарушения на закона. Важно е, че прокуратурата, а доколкото чухме и ДАНС, е образувала проверка. И днес вече (така цитира документите Цветанка) има досъдебно производство. А това на простичък език означава, че проверката е приключила и че прокурорите са преценили, че има престъпление и по тази причина са образували досъдебно производство. Срещу кого – на този етап също не е важно: неизвестен извършител, длъжностни лица от МВнР, министър? Ние не знаем. И Цветанка не попита. Въпреки, че е важно, защото това, наистина не е проверка.

Не може Митов да не ги знае тия работи. Само, че страхът диктува, че е по-добре да се крие с неразбиране, некомпетентност, граничеща с административна и функционална неграмотност.

За пореден път този индивид показа, че не може и не бива да бъде министър. Може да бъде началник склад или да отговаря за някой паркинг.

Митов е от крепежните елементи и набухвателите на Борисов и неговия нефелен кабинет (извинете, че се повтарям, но тая словесна конструкция много ми допада), който ни заплашва да ни сполети за трети път.

Няма никакво значение дали става дума за една автоматична телефонна централа на МВнР, за една голяма поръчка или за много дребни поръчки, или за чувал с картофи за столовата на МС. Законът е един и важи за всички. И е задължителен за всеки.
И по-важно – досъдебното производство означава че вече е констатирано ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Констатирано от Прокуратура и ДАНС. Т.е. нас ни управляват министри-престъпници. Колко станаха тези, на които е повдигнато обвинение? За Москов и Ненчев забравихме ли?

В годините на прехода май няма такъв случай – ДЕЙСТВАЩИ МИНИСТРИ С ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ? При това толкова много. Излиза, че е на лице достатъчно обосновано предположение, че този кабинет е КАБИНЕТ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ (до този момент Борисов не освободи нито един с повдигнато обвинение, а обикновените началници за които ако има дори съмнение, че бъркат, ги освобождават).

Спомням си простакът Миташки от култовата лента „Оркестър без име“. И цялата тази сбирщина, наречена правителство с достатъчно елементи, с повдигнати обвинения може да бъде обявена за правителство с име – правителство на националното предателство. Поредното национално предателство.

Не случи на управници тоя народ и това е.

Любо Кольовски, Фейсбук